Отбраната ни е на път да не може да изпълни задълженията си, заяви представител на ДПС

 

"Въоръжените сили и отбранителният сектор са на границата да не могат да си изпълняват конституционните си задължения". Това заяви Янко Янков от ДПС в пряко включване от парламента. 

 

„Скритият период на заболяването в отбранителния сектор приключи. Ние знаехме, че ще се стигне дотук", изтъкна депутатът.

 

 

Депутатът разкри, че в момента имаме седем летящи самолета, от които четири летят. 

 

Същевременно Таско Ерменков от БСП заяви, че "това, което преля чашата на търпението, е системното продължително неадекватно поведение на министъра на отбраната и цялата му администрация". По думите му в това влиза и техническото публикуване на проектозакона, който разбуни духовете, в сайта на Военното министерство. 

 

"Такъв важен документ трябва да бъде обсъден и от останалите министерства, а не да бъде публикуван, сякаш това е личната Facebook страница на министъра", изтъкна той, като допълни, че "президентът вече е видимо абдикирал от проблемите на националната сигурност".

 

Проблемите в бойната ни авиация остават на дневен ред и днес. Депутати и военни се събират в авиобаза Граф Игнатиево, за да обсъдят действията на страната ни по казуса с охраната на въздушното ни пространство.

 

Именно заради множеството проблеми в бойната ни авиация, командващият на военновъздушните сили - генерал Радев подаде вчера оставката си. След среща с министър-председателя обаче и обещание за 80 милиона повече за авиацията, генералът оттегли рапорта си за напускане.

 

Снощи след завръщането си от Алжир военният министър Николай Ненчев проведе разговори с премиера Бойко Борисов и двамата са си обещали подкрепа и добро сътрудничество.