Това се споразумяха превозвачите и властта

 

Няма да има блокада по границата за Великден. Днес представители на транспортния бизнес се срещнаха с министър-председателя Бойко Борисов и транспортния министър Ивайло Московски и се отказаха от намеренията си. 

 

Московски определи тази крачка като последен компромис.

  Преди дни превозвачите се заканиха, че ще блокират българо-гръцката граница между 29 април и 8 май. Решението е да не бъдат пропускани никакви автомобили. Блокадата би засегнала над 100 000 българи, които възнамеряват да прекарат празниците в южната ни съседка.

  Решението на превозвачите е продиктувано от фермерските протести през зимата, които причиниха повече от 15 милиона лева загуби за българските превозвачи. 

 

 

Представителите на транспортния и на туристическия бранш ще излязат с декларация, която предупреждава южната ни съседка, че при следваща блокада от гръцка страна ще има сериозен отговор, и то не само чрез контраблокади.

 

Превозвачите обявиха, че КРИБ са зад гърба им и че очакват подкрепа от други браншове.

 

Декларацията ще бъде връчена по държавен ред на посланика на Гърция у нас. Очаква се това да се случи следващата седмица

 

Вижте какво каза преди дни изпълнителният директор на Съюза на международните превозвачи Йордан Арабаджиев в "Здравей, България"!