310 милиона са активните потребители на социалната мрежа

"Twitter" олекоти режима за големината на съобщенията в социалната мрежа. Допустимият обем от 140 символа вече няма да включва добавените линкове, имена на други потребители, снимките, видеата, съобщи БГНЕС, позовавайки се на АФП. 

 

„През последното десетилетие съобщенията в "Twitter"  еволюираха от просто текст до богато празно платно за креативно изразяване, включващо снимки, видеа, хаштагове, 7-секундни клипове. Искаме да можете да правите още повече”, гласи изявление на продуктовия мениджър на компанията Тод Шърмън.

 

Той уточни, че постепенно имената зад символа „@”, включващи се в отговор на нечие съобщение, както и прикачените, снимки, видеоклипове и анкети ще спрат да са част от ограничението. Лимитът е свързан с този на текстовите съобщения на мобилни телефони и е основната характеристика на "Twitter"  още от създаването на мрежата през 2006 година.

 

Други нови промени, съобщени от Шърмън, ще позволят на потребителите да цитират свои по-стари съобщения, когато „искат да споделят нови рефлексии или ако смятат, че добро попадение не е било забелязано”. Досега тази функция беше изключена заради възможното пораждане на спам.

 

Активните потребители на "Twitter" са 310 милиона, което е с 3% повече от същия период преди една година и незначително повече от 305-те милиона през предишното тримесечие.