СДВР издирва извършителите

Обир на банкомат в София. Крадци отмъкнаха близо 150 хиляди лева от банкомат, монтиран в хипермаркет в столичния квартал "Надежда". Най-вероятно вътрешен човек е помагал на крадците.

Задигнаха банкомат в центъра на Велинград Крадци взривиха сграда заради банкомат

Сигналът за престъплението е подаден около 3.20 в нощта срещу вторник. Крадците разбили външната врата на магазина, след което отключили устройството отзад, взели крупната сума и си тръгнали.

Малко след 03:00 часа през нощта във вторник управителят на магазина подава сигнал на телефон 112. Вратата на хипермаркета е разбита и се задействала алармата.

„Констатирано е, че е срязан катинара, но други липси в магазина не е имало”, обясни Антон Златанов, зам.-директор на СДВР.

Тогава служителите се усъмнили, че може да са откраднати пари от банкомата. Във фоайето на магазина полицаите открили и друга следа, която ги отвела към устройството. 

„При отключването на банкомата е констатирана липсата на голяма сума пари – над 100 хиляди лева", обясни Антон Златанов. 

По-късно от банката-собственик на банкомата уточниха, че откраднатите пари са почти 150 хиляди лева. Сумата е могла да бъде и по-голяма, тъй като устройството не било напълно заредено. 

Полицията преглежда всички записи на камери в района. Крадците са действали изключително професионално и най-вероятно с помощта на вътрешен човек. 

Прокуратурата започна досъдебно производство и разследване по случая. От банката – собственик на банкомата съобщиха за NOVA, че в обира не е участвал техен служител, а устройството се зарежда от външна фирма. От хипермаркета пък отказаха коментар.

От началото на годината в столицата са разбити 5 такива устройства.