Нападението беше извършено в търговски център

Осем души бяха ранени с нож в търговски център в град Сейнт Клауд, щата Минесота от нападател, който бе застрелян от полицай, съобщава БТА, позовавайки се на световните агенции.

Секс робиня на ИДИЛ стана посланик на добра воля на ООН ИДИЛ загуби последните си територии по сирийско-турската граница (ВИДЕО)

Нападателят е споменал Аллах, заяви началникът на полицията на града Блеър Андерсън. Сейнт Клауд се намира на около 110 км северозападно от Минеаполис. "Потвърдено е, че е попитал най-малко един човек дали е мюсюлманин преди да го нападне", заяви началникът на полицията.

Нападателят е носел униформа на частна охранителна фирма. Полицаят, който го е застрелял, не е бил на смяна. След атаката осем души са отведени в болница наранявания, които не представляват опасност на живота. Един човек е приет за лечение.

Нападението е извършено от "воин на ИДИЛ, съобщи свързаната с джихадистите агенция Амак, цитирана от Франс прес и Ройтерс.

"Извършителят на вчерашното нападението с нож в Минесота бе воин на ИДИЛ, действал в отговор на призивите да се нападат граждани на страните, участващи в коалицията на кръстоносците", посочва Амак.