Той беше осъден на доживотен затвор за убийство, което твърди, че не е извършил

Финал на екшъна с барикадиралия се бивш полицай в Пловдив. Вчера вечерта мъжът, който има доживотна присъда за убийството на родителите си, се заключи в своя дом. Екипи на жандармерията и полицията дежуриха около къщата му през нощта. Преговорите на психолози с Венцислав Караджов продължиха до ранните часове, когато той сам реши да се предаде.

Осъдeн на доживотен затвор полицай се барикадира в дома си (ВИДЕО+СНИМКИ)

След осем години съдебни дела вчера следобед бившият полицай чува окончателната си присъда - доживотен затвор. Преди да се барикадира звъни на адвоката си: „Каза, че животът му е свършил и няма да лежи невинен в затвора. Тогава усетих, че нещо крои. Казах му да не прави ексцесии”, обясни Зоя Тошкова.

Полиция тръгва към дома му, за да го откара в затвора, но Караджов отказва да излезе. „Барикадира се в апартамента и заплашва, че ще има много пострадали, ако някой се опита да влезе. Водеха се преговори през цялата нощ, които преминаха през различни етапи, имаше няколко кризисни момента”, уточни директорът на ОДМВР-Пловдив Георги Чергов.

Следват десет часа преговори. „Поздравления към всички служители за прекрасно свършената работа и проявеният професионализъм. В продължение на повече от десет часа тежки разговори с мъжа, същият се предава, задържан е, без да се използват физическа сила и помощни средства”, коментира вътрешният министър Калин Стоянов.

Обвиниха полицая от Пловдив за умишлено убийството на родителите му

В дома му не са открити нито оръжия, нито взривоопасни вещества. И ако през цялата нощ той бил твърдо решен, че няма да се предаде, защото няма какво да губи, в един момент решението му се променя – около 5:30 ч.

Адвокатът му обяснява защо: „След 4:30 ч. тази сутрин, когато се чухме последно, той е направил опит да се обеси, само че кабелът се е скъсал и известно време е лежал на пода, докато се свести. Това го е приел като знак от съдбата, че трябва да се предаде доброволно”, разказа Тошкова.

След разпита Караджов беше откаран в Пловдивския затвор, където ще излежи доживотната си присъда. „Не я приема и аз не я приемам. Защото не може да се тупаме в гърдите, че сме демокрация и да осъдят някого без доказателства”, настоя адвокатът му. По пътя към затворя признатият от ВКС за убиец до последно е твърдял, че е невинен.

Полицаят, обвинен за двойно убийство, не се признава за виновен

През 2016 г. телата на родителите на осъдения бяха намерени безжизнени след спор за имот. Те водили дело срещу сина си, което спечелили.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase