Процесът е по инициатива на фамилията на пилота срещу жълто списание

След дълго информационно затъмнение около състоянието на пострадалия тежко Михаел Шумахер съдебно дело в Германия разкри нови и никак не приятни детайли за съдбата на 7-кратния световен шампион във Формула 1. Става дума за това, че всъщност легендата на моторните спортове изобщо не може да ходи, пише Gong.bg.

Шумахер се стопил до 45 килограма Лечението на Михаел Шумахер струва 500 000 евро месечно

Процесът е по инициатива на фамилия Шумахер срещу жълтото списание „Бунте“, което през декември миналата година излезе с информация, че всъщност Шумахер е в състояние да „върви с малко помощ от своите физиотерапевти“. Веднага след публикацията семейството на пилота обяви, че ще съди изданието, като тогава мениджърката на Шумахер Забине Кем обяви репортажа като „безотговорен“ и „подхранващ фалшиви надежди“.

Днес стана ясно и каквае стратегията на семейния адвокат Феликс Дам. Той обяви, че Михаел Шумахер по никакъв начин не е осъществил чудодейно възстановяване, както се твърди в статията на „Бунте“. Всъщност легендата на Формула 1 не може да ходи, както и да стои прав. Последното се случва единствено с помощта на физиотерапевтите.

Шумахер пострада много тежко през декември 2013 година по време на ски ваканция в Алпите. Тогава той падна и удари главата си в камък, скрит по снега, което доведе до изключително сериозни черепно-мозъчни травми. За да осъществят живото спасяващите операции, лекарите поставиха Шумахер в състояние на предизвикана кома, а по-късно семейството му го прибра в дома до Женевското езеро, като наложи пълно информационно затъмнение.

Информация: Gong.bg