Родители на болни деца смятат, че администрацията е некомпетентна и цари хаос с документите

Вълна от оставки в обществения съвет към Фонда за лечение на деца и подготовка на протест срещу ръководството му. Причината е недоволство от начина, по който работи фонда след показните арести на старото ръководство в края на април.

През Фонда за лечение на деца са източвани пари Защо бяха арестувани осем души от Фонда за лечение на деца? Фондът за лечение на деца одобри 59 заявления

Родители на болни деца се готвят за протест, защото смятат, че администрацията на Фонда е некомпетентна и цари хаос с документите на децата им, след като са одобрени за лечение.

От работата на Фонда са недоволни и четирима от членовете на обществения съвет, които подадоха своите оставки.

Малката Габриела е с вродена глаукома. Операция в Германия може да й даде шанс да започне да вижда. Макар семейството да има одобрение да се лекува в чужбина, чакали на пейка пред клиниката.

Няколко часа по-късно Габриела е приета и оперирана. Заради подобни неуредици обаче родители на болни деца са готови да протестират.

Недоволство от работата на новото ръководство на Фонда за лечение на деца е имало и преди. За първи път обаче от обществения съвет, който решава да се лекува ли дете в чужбина или не, има оставки. Един от напусналите е лекар - национален консултант по детски болести. В официалното си писмо доцент Анелия Буева пише, че взетите решения за лечението на деца се подменят, че информацията за случаите на децата е непълна. В много случаи и диагнозата била сгрешена.

Директорът на Фонда допълва, че се оттеглят хора, чийто мандатът изтича. А подадените жалби срещу работата му от началото на годината са само 20. Затова Владимир Пилософ не е притеснен.

Точно спънките към лечението в чужбина обаче, кара семействата с болни деца да не вярват в системата.

Недоволните все още уточняват дата, на която да изразят несъгласието си с работата на Фонда.