По думите му България и хората й не са били унижавани толкова яростно, колкото през последните дни

„Вие разпознавате ли тази жена, която Ви беше посочена от ГЕРБ, за ваша "майка"? Това ли е идеалът Ви за държавен глава? Ще гласувате ли за нея, дори ако сте привърженици и активисти на ГЕРБ? Предполагам, че не!”. Така кандидатът за президент Веселин Марешки, независим кандидат за президент, коментира номинацията на Цецка Цачева за държавен глава.

Марешки предрече: Ще получа 20% и отивам на балотаж НС отхвърли предложението на Марешки за референдум Марешки: С искането за референдум правя нещо за хората, не за себе си Марешки внесе още 120 000 подписа за свикване на референдум

„Днес обръщение към всички нас направи политическият картел. И то беше ясно, точно и кратко: "Това е НАШАТА държава, ние командваме, ние казваме какво да правите, ние Ви казваме кого да избирате, ние казваме какъв ще е Вашият свободен избор", заяви още бизнесменът.

По думите му България и хората й "никога не са били унижавани толкова яростно, колкото през последните дни".

„Грабежът продължава! До вчера те грабиха живота ни, грабиха парите ни. Позволяваха на контрабандата и на картелите да ни съдират по няколко кожи. Днес вече грабят бъдещето ни. И малкото останало, което не са присвоили”, допълва фармацевтичният бос.

„Това е техният сценарий. Не е моят. Не е и Вашият. Сигурен съм. Затова реших да участвам в тези избори. Аз съм единствената алтернатива на възможността да останем безкрайно роби на политическия картел. Време е да се замислим дали каквото ни обещават представителите на статуквото има стойност и какво са направили те за хората в миналото си - има ли нещо, което да са оставили зад себе си? Защото докато другите Ви обещават, аз се доказвам с дела!”, се казва още в изявлението му.

Според него е време да направим избора - бедни, смачкани и роби, или горди, свободни и богати. „Да бъдем заедно в името на бъдещето на нашата (а не на ТЯХНАТА) България. И нека със силата на нашия свободен избор да им отнемем правото да решават това бъдеще и накажем унизителното им отношение към нас. Алтернативната е трагична”, смята Марешки.