Ако искам да стигна върха, трябва да побеждавам редовно точно тези съперници, заяви той

Григор Димитров не скри задоволството си от първата победа срещу Рафаел Надал.

Григор Димитров с нова победа, отива на 1/4-финал в Пекин! Григор Димитров с победа на турнира в Пекин

"Доста съм доволен от тази победа. Няма да ви лъжа. Играл съм срещу Рафа няколко мача и доста пъти бях близо до победа, но в решителните моменти сякаш се парализирах. Винаги нещо ставаше и губех. Този път изиграх перфектен мач. Няма кой знае какво да се каже, освен че съм горд с тази победа. Свърших много работа и това започва да се отплаща", коментира Димитров след мача, пише gong.bg.

СНИМКИ ОТ ДВУБОЯ НА КОРТА ВИЖТЕ ТУК

"Ако искам да стигна върха, трябва да побеждавам редовно точно тези съперници всяка седмица. Важното е да остана концентриран върху това, което ми предстои", каза още тенисистът.

Българинът надигра испанеца с 6:2, 6:4 и се класира за полуфиналите на турнира в Пекин. Успехът е първи за българина срещу бившия номер 1 в света от осем мача помежду им.

Победата е трета за българина срещу тенисист от топ 10 за тази година след успехите му срещу Анди Мъри в Маями и Стан Вавринка в Синсинати. 

Испанецът Рафаел Надал не скри разочарованието си след загубата от Григор Димитров. Това е първа загуба за носителя на 14 титли от Големия Шлем в двубоите срещу българина.

„Очевидно е, че Григор игра много по-добре от мен и заслужено спечели. От друга страна не можеш да си позволиш да загубиш пет поредни сервис гейма, ако искаш да спечелиш подобен мач”, заяви разочарованият Надал.

„Борих се до последната точка, но не успях да се справя психологически с проблемите със сервиса ми. Когато подобно нещо се случи просто се насочваш към следващия турнир, защото не заслужаваш да спечелиш по този начин”, допълни още бившият номер 1. 

Източник: gong.bg