Той е боклук и е прасе, заявява холивудският актьор

Робърт де Ниро отправи с остри думи за кандидат-президента на САЩ Доналд Тръмп. Холивудският актьор изразява негодуванието си от милиардера във видео, заснето като част от кампания за насърчаване на гласуването.

„Той е боклук и прасе. Некадърник, който не знае какво приказва, не си пише домашното, не го е грижа“, заявява 73-годишният носител на „Оскар“, цитиран от Fox News.

Watch the latest video at video.foxnews.com

Във видеото известни личности призовават американците да гласуват на предстоящите избори за президент през ноември. Актьорът обаче излиза от сценария си и споделя мнението си за Тръмп. Версията, в която той говори за кандидат-президента обаче не влиза в окончателния вариант на видеото.

„Той е толкова крещящо глупав“, допълва Де Ниро, който признава, че би искал да удари Тръмп в лицето.

Кандидатите за вицепрезидент в САЩ – в ожесточена ТВ битка (ВИДЕО+СНИМКИ) Тръмп за бившата Мис "Вселена" Алисия Мачадо: Тя беше най-грозната мис

През август актьорът заяви, че е „лудост“ това, че има американци, които оказват подкрепа на милиардера. „Той дори не трябва да бъде там, където е, така че нека Бог ни е на помощ“, заяви той по време на Филмовия фестивал в Сараево, уточнява БГНЕС.

По-рано през деня ново скандално видео на Тръмп разтърси кампанията за президент на САЩ.  По време на интервю за светско предаване през 2005-а година Доналд Тръмп е уловен да говори вулгарни неща за начина, по който преследва жените. Вижте подробности.