Доверието между коалиционните партньори е нарушено, смятат от партията

БЗНС ще поиска от Реформаторския блок да се обяви за предсрочни избори. Това става ясно от официално съобщение, публикувано на уебстраницата на партията, която е част от РБ.

"Настояваме за свикване на Изпълнителния и Гражданския съвет на 17 октомври. Ще

Кунева: Реформаторският блок подкрепя правителството Цветанов: Поведението на коалиционните ни партньори е неадекватно

предложим на Реформаторския блок, при изчерпване на всички останали възможности, да се обяви за предсрочни парламентарни избори през пролетта на следващата година. Считаме, че това е най-демократичния начинт за излизане от политическа криза", се казва в становището.

"За БЗНС е очевидно, че доверието между коалиционните партньори е нарушено", казват още те

От БЗНС изтъкват, че към настоящия момент за тях е най-важно "да отдаде уверена и мащабна подкрепа на кандидат-президентската двойка на Реформаторския блок Трайчо Трайков и Съби Събев".

В петък след извънредна среща в Министерския съвет Реформаторският блок препотвърди подкрепата си за кабинета „Борисов”. Това се случи, след като Борисов заплаши Реформаторите с изгонване от коалицията. Той заяви, че ако Реформаторите не се държат като управляващи, ще се раздели с тях като партньори, след като го критикуваха в парламента. Според премиера обаче те мълчат в Министерския съвет, а депутатите им се правят на опозиция.

Припомнете си подробности.