Тя изрази надежда, че занапред страната ни ще възстанови авторитета си

„Трябва малко време да мине, за да оценим. Според мен беше грешка. За съжаление, България попадна в едно доста нелепо положение и много съжалявам, че така се случи”. Така генералният директор на ЮНЕСКО Ирина Бокова отговори на въпрос как оценява състезанието за генерален секретар на ООН, пише БТА.

Станишев: Ирина Бокова имаше шансове до последния момент Сътрудник на „Форбс”: Бокова можеше да спечели Ирина Бокова може да стане зам.-генерален секретар на ООН

Бокова изрази надежда, че всички ще си направят преценка за случилото се и за това как България занапред ще защитава достойнството си и по какъв начин ще си възстанови авторитета.

Генералният директор на ЮНЕСКО не е обидена от случилото се - тя посочи, че е получила огромна подкрепа от много българи от и извън страната, за което им благодари. 

Бокова отрече да има амбиция за евентуален бъдещ пост като заместник на избрания генерален секретар на ООН и каза, че ѝ предстои да завърши края на втория си мандат в организацията, във връзка с което има много работа.

Ирина Бокова заедно със зам.-министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Валери Борисов участва днес във валидирането на пощенско-филателно издание, посветено на 60-годишнината на членството на България в ЮНЕСКО.