Уилбър Рос е инвеститор милиардер

Инвеститорът милиардер Уилбър Рос ще бъде следващият министър на търговията на САЩ. Това е решил новоизбраният президент Доналд Тръмп, съобщава високопоставен представител от преходния екип, цитиран от БТА.

Тръмп смекчи позицията си по въпроса за климатичните промени Тръмп изтегля САЩ от търговския договор за транстихоокеанско партньорство

Рос е известен с прозвището "Кралят на банкрута", тъй като е натрупал богатството си от закупуване на фалирали компании, които вдига на крака. По оценки на "Форбс" състоянието му възлиза на близо 3 млрд. долара.

"Причината, поради която подкрепям Тръмп, е, че се нуждаем от нов, по-радикален подход към управлението", каза Рос в телевизионно интервю през юни.

За 24 години като банкер в "Ротшилд" Рос разработва доходоносна бизнес ниша в корпоративното преструктуриране. През 2000 г. той основава собствена компания и добива част от богатството си от инвестиции в компании в затруднено положение от Средния Запад. В някои случаи той печели от ограничаване придобивките на работниците.