Нападенията биха могли да бъдат извършени от поддръжници на ИДИЛ

ФБР предупреди американските местни власти за риск от нападения в църкви на Рождество Христово и дните около този празник. Нападенията биха могли да бъдат извършени от поддръжници на ИДИЛ, предаде ТАСС, цитиран от БТА. 

Кирчо Киров: Заплахата от терористичен акт у нас е реална Берлинската полиция щурмува мюсюлмански молитвен дом ИЗ КОМПЮТЪР НА ИДИЛ: България - потенциална мишена на атентат

Правоохранителните органи обаче нямат конкретна информация за подготвян терористичен акт.

Предупреждението се отправя във връзка с появата в някои сайтове, свързани с ИДИЛ, на призиви за нападения в църкви и на места, където се събират хора по време на празниците около Рождество Христово в САЩ.

Същевременно властите на Рим забраниха движението на камиони в центъра на града през коледните и новогодишните празници. Забраната е в сила от 24 декември до 26 декември и от 31 декември до 6 януари. Изключения се правят за камионите с тегло до 3,5 тона за доставки на храна, поща, банкноти и медицински продукти.

Решението е взето след препоръка на полицията в светлината на атентата в Берлин. Допълнителни мерки за сигурност се взимат на 350 местни пазара. На Нова година е забранено от съображения за сигурност да се използват пиратки.