Първият учебен ден ще бъде на 12 януари

Грипната ваканция за учениците в цялата Русенска област е удължена, стана ясно след извънредно заседание на щаба. Децата няма да са на училище до сряда включително, първият учебен ден ще бъде на 12 януари, информира БГНЕС.

Ангел Кунчев: Възможно е да се удължи грипната ваканция Удължават ваканцията заради грипната епидемия Грипната епидемия в Хърватия взе две жертви

Областният управител Стефко Бурджиев обясни, че в четири от осемте общини кметовете са обявили т.нар. дървена ваканция заради зимната обстановка, но тъй като болните от грип се увеличават, е взето решение за удължаване на грипната ваканция. Така ще запазва възможността до края на студеното време, при нужда, кметовете да ползват полагащите им се три дни в годината за „дървена ваканция“.

Иначе обстановката в Русенска област постепенно се нормализира, само в едно от всички 83 населени места няма ток и вода. Възстановяването на електрозахранването е извършено и с помощта на два екипа на военните.

Всички общински пътища са проходими, отворен е за всички МПС пътят за Велико Търново и София. От страна на Русенска област са пробити направленията към Силистра и Разград, но другите области имат затруднения с тяхното почистване и засега тези пътища са затворени извън рамките на Русенска област.

На Дунав мост вече се пропускат всички превозни средства, след като забраната за тирове, наложена от румънската страна, отпадна. 

Каква е прогнозата за вашия регион може да видите ТУК

ВРЕМЕТО МОЖЕТЕ ДА СЛЕДИТЕ И ЧРЕЗ КАМЕРИТЕ НИ В ЦЯЛАТА СТРАНА ТУК