Тя ще участва в среща на Глобалната инициатива на Клинтън

Хилари Клинтън идва за специална среща на Глобалната инициатива на Клинтън (Clinton Global Initiative – CGI) на 18 май 2024 г. в София, по покана на Кирил Домусчиев.

Събитието ще събере световни лидери от публичния и частния сектор, за да идентифицират начини за подкрепа на глобалния напредък на жените.

CGI е общност от утвърдени и изгряващи лидери, които работят заедно за създаване и прилагане на ангажименти за действие – нови, специфични и измерими решения за належащи глобални предизвикателства. Срещата в София е част от „Пътят към септември“ на CGI – ежегодни събирания за установяване на нови партньорства и инициативи преди Годишната среща на CGI 2024 в Ню Йорк на 23 – 24 септември.

Домакин на събитието през май в София е Кирил Домусчиев, съосновател на инициативата Domuschiev Impact и член на Консултативния съвет на CGI. Domuschiev Impact беше партньор на срещите на CGI през 2022 и 2023 г. в САЩ.

Форумът на 18 май ще събере повече от 200 лидери, които ще работят заедно по инициативи за подкрепа на женското лидерство и по-справедлив достъп до капитал, заетост и напредък. Ще бъдат споделени истории за програми, които успешно подкрепят женското предприемачество и начините за разширяване на тези усилия, както ще бъдат прегледани и ангажиментите на CGI, които към момента стимулират напредъка в равенството между половете и представителството в работната сила.

Събитието тази година е поредното след посещението на президента Бил Клинтън през май 2023 г. Миналогодишната среща в България спомогна за стимулиране на действията по ангажиментите, утвърдени на Годишната среща на CGI през септември 2023 г. в Ню Йорк

Подробности за събитието през май 2024 г. бъдат обявени през следващите седмици.

Хилари Клинтън посети България за първи път преди повече от 25 години, идвайки в София през октомври 1998 г. като първа дама на САЩ. По време на пътуването тя откри конференцията „Жените през 21-и век“ в София“, давайки гласност на идеи за равни права и пълноправно женско участие в България и в цяла Югоизточна Европа.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase