44-тият американски президент обяви, че създава фондация на свое име

Най-голямата чест в живота ми беше да ви служа. Направихте ме по-добър лидер и по-добър човек". Така 44-ият президент на САЩ Барак Обама се сбогува с поддръжниците си чрез профила си в Twitter броени часове преди неговият наследник Доналд Тръмп да встъпи в длъжност.

Няма да спра. Ще бъда неотлъчно до вас като гражданин, вдъхновен от вашия глас на истината и справедливостта, хумора и любовта", пише още Обама.

Той използва социалната мрежа, преди да предостави президентския акаунт за ползване на Тръмп, за да обяви създаването на фондация „Обама". И призова сънародниците си да споделят с него своите мнения за това каква трябва да бъде дейността на новата организация.

Линкът към сайта на фондацията (Obama.org) препраща към двеминутно видео, в което говорят Барак и Мишел Обама. Те споделят плановете си за живота след напускане на Белия дом. Казват, че първоначално ще си вземат кратка почивка, в която да се наспят и да прекарат повече време със семейството си. След това щели да се заемат с делата на новосъздадената фондация.

Тя ще бъде колкото наша, толкова и ваша. Така че искаме вие да ни кажете върху какво да помислим и да поработим”, призовава Мишел Обама.

Редактор: Маргарита Стоянчева