Президентът на Мексико отмени визитата си в САЩ

Реформите на Доналд Тръмп достигнаха и до българите. Хиляди наши сънародници без легален статут могат да бъдат засегнати от антиимиграционните мерки на американския президент. Скандал предизвика и решението да бъде издигната стена по границата с Мексико.

Клуб на Тръмп събира членска такса от 200 000 долара Мадлин Олбрайт ще приеме исляма, за да протестира срещу Тръмп Как Доналд Тръмп вижда света? (ВИДЕО)

Тръмп отвърна на Мексико, след като президентът Енрике Пеня Нието обяви, че отменя посещението си в САЩ следващата седмица.

„С президента на Мексико се съгласихме да отменим планираната среща. Докато Мексико не започне да се отнася към САЩ честно и с респект, такава среща ще бъде безполезна и аз искам да поема по друг път”, категоричен бе Тръмп.

Дипломатическият спор става само ден, след като американският държавен глава подписа заповед за строеж на стената по границата с Мексико. Тя може да е висока между 9 и 17 метра, а проектът ще струва по различни изчисления между 12 и 15 млрд. долара.

Говорителят на Белия дом Шон Спайсър обяви, че Тръмп въвежда 20% мито върху целия внос от Мексико, за да може със събраните средства да финансира изграждането на стената.

"По този начин ще получаваме по 10 млрд. долара годишно и лесно ще платим за стената", обясни Спайсър.

Заради изявленията на Тръмп в четвъртък стрелките на символичния „Часовник на Страшния съд" бяха преместени с 30 секунди напред до 2 минути и 30 секунди преди полунощ. Учените обясниха, че светът през последните 64 години не е бил толкова близо до катастрофа, колкото е в момента.

Според авторите на анализа ядрените оръжия, климатичните промени и избирането на Доналд Тръмп за президент са докарали заплахата до нивото, на което тя е била през 1953 г. - годината, в която умира Сталин и започва ядрената надпревара между бившия Съветски съюз и САЩ.