Има все повече доказателства, че охлаждането на тялото е полезно за здравето

Отварянето на прозореца нощем, за да е по-хладна спалнята, е много лесен начин за предотвратяване на затлъстяването и диабет тип 2, твърди професор по ендокринология от Оксфордския университет пред в. "Дейли телеграф", пише БТА. 

Учени доказват, че белият хляб не води до напълняване Безглутеновата диета може да предизвика диабет тип 2

Има все повече доказателства, че охлаждането на тялото дори само с един-два градуса е полезно за здравето. Така той коментира резултатите от изследването на холандски учени, според които има връзка между глобалното затопляне и диабета.

Учените твърдят, че покачване на температурата в околната среда с 1 градус Целзий може да предизвика 100 000 нови случая на диабет само в САЩ годишно, защото тялото трябва да гори по-малко кафява мазнина, за да се топли, а това води до понижена инсулинова чувствителност и напълняване.

Това изследване подкрепя теорията, че трябва да се живее на хладно, за да бъдат намалени случаите на диабет и затлъстяване.

Учените съветват температурата в помещението да се намалява до 15-17 градуса няколко часа, за да се поддържа ниско тегло. Самото охлаждане засилва метаболизма с 30%. Ако на човек му е студено и трепери, може да изгори 400 калории на час, защото тогава метаболизмът се увеличава пет пъти.

А каква е мистерията на сънищата - разберете във видеото: