"Ще сезираме абсолютно всички международни организации", заяви председателят на ДОСТ

„Незабавно трябва да бъде свален имунитетът на тези, които безчинстваха на границата и да се проведе разследване дали е налице организирана престъпна група”, коментира в студиото на „Здравей, България” председателят на партия ДОСТ Лютви Местан.

ДОСТ иска изборите да бъдат касирани Политолог: ДОСТ няма да успее да прекрачи 4-процентовата бариера ДПС остава първа политическа сила в Кърджали Превъзходство на ДОСТ над ДПС в Турция

„Ние искаме касиране на изборите заради извършени тежки престъпления против политическите права на граждани. Нарушени са минимум две основни конституционни права на българските граждани – правото на свободно влизане в родината и правото на глас”, каза още Лютви Местан.

„Дори да бяхме влезли в Народното събрание с 15 депутати, отново щяхме да оспорваме изборните резултати, защото българската държава, вместо да гарантира конституционните права на гражданите си, стана съучастник в това фашистко изстъпление.

Държавата наблюдаваше безучастно онова, което цял ден се случваше на границата. ЦИК е пряк съучастник във взимането на противоконституционното решение за секциите в Турция. Затова ще бъде заведено дело срещу българската държава в Страсбург”, подчерта той. 

"Това, което видяхме на границата, напомня на действията на нацистите срещу евреите по време на Втората световна война и трагичните картини от май 1989 година по време на Възродителния процес.

Разликата е в посоката. Това е грозно петно върху образа на България и ще сезираме абсолютно всички международни организации, включително ЕС и НАТО, ще сезираме всички посланици на страни-членки на ЕС", смята Местан. 

„Бяхме обект на един добре планиран сценарий за изграждане на образа на универсалния враг с няколко цели. Една от целите беше да не бъдем допуснати в 44-тото Народно събрание. Идеята за образа на универсалния враг целеше и да се узаконят всички незаконни действия срещу ДОСТ”, коментира председателят на ДОСТ. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.