С кого ще се коалира ГЕРБ?

„Мандатите, които се формират от чужбина, не са толкова много. ДОСТ може да повиши своите резултати, включително има шанс и за „Да, България”. Според мен обаче ДОСТ няма да успее да прекрачи 4-процентовата бариера”, заяви в студиото на "Здравей, България" политологът Татяна Буруджиева.

По темата

Какво се е променило от предишните избори?

„Този път Бойко Борисов има всички основания да си направи кабинет само от ГЕРБ, с подкрепата на Патриотите. Не е нужно този парламент да съдържа министри от други политически партии. Това е сценария от 2009 година”, смята Буруджиева.

„С целия си начин на говорене, БСП не може да създаде мандат, който да представи стабилно правителство. Това е очевидно в момента”, коментира политологът Димитър Аврамов.

„Колкото по-монолитен е парламента, толкова по-лесно се съставя правителство. Толкова по-логично е партията, която е спечелила, да си предложи своето управление, независимо че то може да е правителство в малцинство. Това е по-добрият опит, който има ГЕРБ”, допълни политологът Татяна Буруджиева.

„Би било огромен провал за Патриотите и ВОЛЯ, ако не успеят да участват в мнозинство, което да дръпне страната напред”, заключи Аврамов.

Следете изборните резултати с NOVA. Харесайте Facebook страницата на Новините на NOVA и следете реакциите на политическите лидери
 
Ако сте станали свидетел на изборно нарушение, сигнализирайте ни! Не се колебайте да ни изпращате и снимки и видеоматериали ТУК.