Той не заяви категорично дали ще правят правителство с ГЕРБ

„Чух се с Бойко Борисов още снощи. Поздравих и двете партии, но без допълнителни уговорки”, каза в предаването „Здравей, България” съпредседателят на Обединените патриоти Валери Симеонов.

По темата

По думите му не е важно колко депутати ще формират мнозинството, а по-скоро е важно каква ще е програмата, по която ще работи. „И дали ще има такава обща програма”, допълни той.

Попитан ще правят ли правителство с ГЕРБ или не, Симеонов отвърна, че и двата варианта са възможни. „Това е процес на съгласуване на програмите. През 2014 година това отне около месец”, каза той.

На въпрос направили ли са грешка с акцията си на границата с Турция, той отговори, че не са, защото това не е било предизборно мероприятие, а реален опит за спиране на автобуси.

„Имам самочувствието, че поне 2/3 от очакваните автобуси, които на други избори са преминавали през границата, този път въобще не тръгнаха”, заяви той.

Целия разговор гледайте във видеото.

Следете изборните резултати с NOVA. Харесайте Facebook страницата на Новините на NOVA и следете реакциите на политическите лидери
 
Ако сте станали свидетел на изборно нарушение, сигнализирайте ни! Не се колебайте да ни изпращате и снимки и видеоматериали ТУК.