Първият тур на френските президентски избори е насрочен за 23 април

Кандидатите за президент на страната са изправени пред „сериозна опасност от екстремисти“, предупредиха от Генералната дирекция на френската вътрешна сигурност (DGSI).

ПРЕДИ ВОТА ВЪВ ФРАНЦИЯ: Марин льо Пен прогнозира смъртта на ЕС Французите настояват Фийон да се откаже от президентската надпревара Неизвестен уцели с яйце в главата кандидат-президент на Франция (ВИДЕО) Искат Барак Обама за президент на Франция (ВИДЕО)

Това предаде в. „Журнал дьо Диманш", според който до участниците в надпреварата вече са разпратени индивидуални съобщения за риска от нападение. Според тайните служби, атаки могат да бъдат организирани както срещу самите кандидат-президенти, така и срещу техните офиси или близки хора. Към тях са посочени и конкретни мерки за избягване на риска.

Според ръководителя DGSI, „заплахата е сериозна и очевидна“. Във връзка с напрежението е започнато и предварително разследване от страна на прокуратурата.

Министърът на вътрешните работи на Матиас Текла отказа да коментира пред изданието информацията за опасностите, които съществуват за 11-те съперници.

Първият тур на френските президентски избори е насрочен за 23 април, а балотажът ще се проведе на 7 май.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.