Готвят три вертолета и три изтребителя в небето над София

Трескава подготовка за военния парад на 6 май. Хеликоптери вече започнаха да облитат София. Екип на NOVA се качи на един от хеликоптерите "Кугър" на Военновъздушните сили. Един от двата, които ще видим на 6 май в небето. Машината е оборудвана с най-модерните системи за навигация, а самият вертолет е предвиден за спасителни и издирвателни операции. Доказал се е нееднократно в България. 

Самолети и хеликоптери в небето над София

Засега метеорологичните прогнози за 6 май обещават хубаво време, а това е важно, тъй като облаците са единствената пречка за въздушното шоу.

Националният флаг ще бъде спуснат от руския звяр "Ми-17". Тежка машина, която често виждаме да гаси пожари на недостъпни места в планината.

Носителят на флага ще следват два вертолета "Кугър". Незаменими въздушни помощници при бедствия и издирвателни мисии. В небето над площад "Александър Първи" ще прелетят и три изтребителя "Миг-29".

Най-важно за пилотите е да спазват синхрон, така че в точното време флагът да бъде спуснат.

Самолетите и вертолетите ще прелитат ниско в близките дни. Опасност за всяка машина са популярните напоследък дронове. Това е доказано в редица тестове като този, при който удар с дрон разкъсва обшивката на самолета.

Три самолета и три хеликоптера ще видим на 6 май. Тренировките за парада продължават в следващите дни. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.