Имат ли криминално проявените свои прокурори покровители?

Има ли човек от съдебната власт, замесен с бандата, обвинена за рекет, палежи, отвличания и охрана по принуда. Помним скорошната операция по задържането на Камен Балбузанов – Куката, Иво Бокса и още няколко звезди от подземния свят заради мутренски безчинства в стил 90-те. 

Изтече информация за прокурор, замесен в престъпната дейност. Името му не бе изнесено официално. Имат ли криминално проявените свои прокурори покровители? 

Разследване в Темата на NOVA представя една криминална история в стил 90-те

Връщаме се назад във времето. Пролетта на 2016. Покрайнините на Плевен. Сребрист скъп автомобил минава през бариерата на местно предприятие. От колата слизат четирима. Трима от тях са Камен Балбузанов - Куката, Иво Бокса и прокурорът от плевенската окръжна прокуратура Димитър Захариев. Кадрите са от охранителни камери. Дават ни ги зрители, пожелали анонимност. Сигнализират, че повече от година тримата мъже обикаляли предприятия и фирми в района на Плевен и налагали охраната си над тях. На такъв оглед с цел охрана Куката, Бокса и Захариев са дошли и тук, пише в анонимния сигнал до NOVA. 

Освен кадрите от охранителните камери екипът ни събра още факти и следи за връзка между плевенския прокурор, групата около Куката и налагане на рекет с принудителна охрана в града – престъпление, за което спецпрокурорите и антимафиотите твърдят, че имат доказателства и десетки свидетели. 

Кой е този прокурор и каква е неговата роля в тази престъпна група? Още факти, връзки, контакти, любопитни срещи  и криминални схеми около магистратите у нас гледайте тази неделя след централната емисия новини. 

Главният прокурор Сотир Цацаров се самосезира по случая с плевенския магистрат Димитър Захариев и връзките му с обвинените за рекет. 

От прокуратурата поискаха кадрите с него и криминално проявените от Плевен. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.