Пенсионерът се защитил с бухалка, но бил ударен по главата

Възрастен мъж пострада при опит да спре грабител в дома си. Пенсионерът се защитавал с бухалка, след когато маскиран мъж нахлух в апартамента му. 38-годишният нападател е привлечен като обвиняем. По случая работи Районната прокуратура в Добрич.

„Случаят е от 22 април. Пред дома на пострадалия обвиняемият се е преоблякъл с черно яке, анцуг, шал и шапка, за да не бъде разпознат. След това се насочил към апартамента на и отворил е вратата, тъй като жилището било отключено. Насочил пластмасов пистолет към собственика. Възрастният мъж успял да го изтръгне от ръцете му, взел една бухалка и нанесъл няколко удара по извършителя. Крадецът обаче отвърнал на нападението и ударил пострадалия по главата. Взел чанта и портфейл, в които имало общо 750 лева”, обясни в ефира на „Здравей, България” прокурор Даниел Илиев.

Задържаха жена за грабеж на нейна позната

По негови думи пострадалият е без опасност за живота. Заподозреният е задържан за срок до 72 часа. Прокуратурата е поискала от Районния съд в Добрич да му бъде взета постоянна мярка за неотклонение задържане под стража, като това искане е било уважено.

Целия репортаж гледайте във видеото.