Още трима строители са ранени

Тежък инцидент край Пловдив. Мъж загина, а друг беше ранен  при трудова злополука на гара "Тодор Каблешков". Движението на влаковете между София и Бургас е напълно блокирано вече няколко часа. 

Багерист пострада в бившия завод "Пектин" в Перник Работник с тежки травми след удар от ръкав на бетон-помпа в Благоевград (СНИМКА)

Малко преди 10 часа тази сутрин силен трясък разтърсва района на гара „Тодор Каблешков”. От новостроящия се надлез до гарата се чуват писъци на работници. 

„Трясък и се развикаха отгоре. Обърнах се и видях, че горе имаше някаква паника и помислих, че горе е станало нещо. Когато погледнах, видях, че е паднала долу. Затиснато е някакво момче, защото плачеше един от работниците”, разказа Георги Гроцев, очевидец на инцидента. 

Работниците били на надлеза, когато по неясни причини конзолата се откъртила от съоръжението и се стоварила върху железопътните линии. Един от строителите се озовал под 20-тонната бетонна греда. Загинал е на място. 

„Със загиналото момче съм приятел. Доколкото разбрах, са връзвали горе арматури. Не мога да кажа кой е виновен, защото тук работят поне 2-3 фирми. Това за мен е нехайство, недобре свършена работа”, Георги Димитров, приятел на загиналия работник. 

При инцидента тежко е пострадал и още един работник. Той е братовчед на загиналия и е откаран в болница, където е опериран. Близките им твърдят, че работели във фирмата от две години, без почивен ден. На мястото пристигна проектантът на надлеза. 

Заради инцидента движението на влаковете е спряно. Пътниците се свалят  на гарите в Пловдив и Стамоблийски, откъдето се извозват с автобуси. Фирмата, която строи надлезът, засега отказва коментар. От Главната инспекция но труда откриха - не откриха нарушения.  

Още по темата гледайте във видеоматериалите.

Репортер: Благой Бекриев

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.