Шестима са арестувани, а един служител на реда е пострадал

Столични криминалисти са задържали шестима участници в кражби на кабели и метални части от две халета в района на кв. „Подуяне“. Преди да бъдат арестувани, крадците хвърляли по униформените метални отпадъци.

ЕКСКЛУЗИВНО ПО NOVA: Докъде стигат пипалата на джебчийската мафия

Разследването започнало вчера, след подаден сигнал за престъпление на ул. „Майчина слава“.

Крадци отмъкнаха телефони за половин милион евро от камион в движение

Тази сутрин към 09.00 часа било съобщено за кражба от съседно помещение. Веднага на място пристигнали служители на реда. Районът бил отцепен. 

Валери Симеонов: Няма напредък в интеграцията на ромите

На ул. „Стоян Попов“ служителите на реда забелязали две каруци, натоварени с метални отпадъци и кабели. В тях пътували и група от мъже и жени. Когато забелязали униформените, те започнали да хвърлят по тях и по полицейските коли метални отпадъци.

При оказаната съпротива в ръката е ранен единият от полицаите. Наложило се полицаите да стрелят във въздуха със стоп патрони. Част от пътуващата група успяла да избяга, задържани са шестима мъже и жени на възраст между 20 и 30 години, всички те са криминално проявени. Единият от тях, който е с 95 криминалистични регистрации и е осъждан, също е пострадал. 

СЛЕД ДЕБАТИ В НС: Интеграцията на ромите куца, съгласиха се депутатите

По случая е образувано досъдебно производство. Предприети са действия по издирването на останалите участници в престъплението. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.