Кой я закриля?

Те са кардараши oт клана на джебчиите и владеят играта с печалбата от кражби на пари и чужди вещи. Живеят в  Елин Пелин, Петърч и Костинброд. Те са без образование и без постоянна работа, но се къпят в разкош и обитават палати за стотици хиляди. Като тях има още стотици. Богати безработни. Регистрирани крадци, но свободни граждани с луксозен живот.

По темата

Вероника Димитрова разказва как се кове занаятът и как момичета от малки започват да бъркат по чуждите джобове и чанти.

"Засега само данъчните се активизираха. Оказа се, че двама от нашите герои са проверявани преди това. Сега започват проверки и на останалите. Но мълчанието на държавата аз си го обяснявам с това, че хората, които съм снимала, не са случайни хора и очевидно са много полезни на изборите", коментира в студиото на "Събуди се" журналистът Вероника Димитрова.

А бизнес за какви пари е това?

"Прокуратурата смята кражбата за маловажно престъпление, защото една джебчийка може да открадне малка сума. Но това е тяхната професия – крадат в чужбина и в България и изкарва много добри средства. Там мъжът в семейството обикновено има строителна фирма, но не се знае колко пари получава от нейната дейност", добави Вероника Димитрова. 

Тази вечер, точно в 19:20 ч., ексклузивно разследване на Темата на NOVA разкрива лицата на хората, които държат бизнеса с кражба на пари от чужди портмонета. Ще видите и чуете разкази от първо лице за технологията на занаята. И за това как деца са превръщани в професионални джебчийки. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.