Броят на ранените се увеличава

ИДИЛ официално пое отговорността за терористичния акт в Барселона. 

Припомняме, че в четвъртък около 17 часа местно време, бял миниван се вряза в будка за продажба за вестници на площад "Каталуня", близо до централния булевард „Ла Рамбла”, блъскайки по пътя си преминаващите оттам хора. Колата се е движила около 600 метра на зигзаг с 80 км/час. 

ТЕРОР В СЪРЦЕТО НА БАРСЕЛОНА: Миниван помете пешеходци, има загинали (ВИДЕО+СНИМКИ)

Полицията обяви четвърто ниво на заплаха от терористична атака. 40 линейки се отзоваха на мястото на инцидента. Общо 64 медици помагаха на хората, блъснати от автомобила. Хиляди бяха евакуирани от търговските центрове и ресторанти в района. А болниците призоваха хората да даряват кръв за пострадалите. 

СНИМКИ ОТ МЯСТОТО НА ТРАГЕДИЯТА ВИЖТЕ ТУК

Според официалната информация жертвите са 13, а ранените над 80 души, от които 15 са тежко ранени. 

Двама души са задържани за терористичния акт. 

Площад "Каталуня" продължава да е отцепен от полицията. Властите са затворили спирките на метрото и на влаковете в района на мястото на трагедията. Една от таксиметровите компании извозващи безплатно хората, попаднали в района на атентата. 

Хората, които са били в района на атаката, но са добре и искат да уведомят своите близки, могат да го направят чрез Facebook: 

Si estás en #Barcelona y te encuentras OK, informa a familiares y amigos a través de #Safetycheck de Facebook https://t.co/WWhD8v22ey pic.twitter.com/eqbqvDmHeV

— Policía Nacional (@policia) August 17, 2017

Редактор: Анелия Тодорова

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.