Това става ясно от проучване на група британски и германски учени

Ембрион на неродено малко е бил открит в утробата на ихтиозавър, останки от който са били намерени още през 90-те години на миналия век в британското графство Съмърсет. Това става ясно от проучване на група британски и германски учени, информира ТАСС, цитирана от БГНЕС.

Embryo found inside 200-million-year-old fossilised ichthyosaur https://t.co/QSJla42k7j pic.twitter.com/KWG8SFLajI

— The New Science (@NewScienceWrld) August 28, 2017

Според техните открития ембрионът на морския динозавър е не по-голям от 7 см, но въпреки това в него се наблюдават признаци на бъдещ скелет – прешлени, ребра, нокти и други елементи на костната структура.

По думите на Свен Захс, изследователят от Музея по естествена история на германския град Билфелд , вкаменелостите на древните животни трябва да бъдат изследвани много внимателно, тъй като може да бъде пропуснат някой много важен детайл като този на ембриона от Съмърсет.

The power of preservation: Jurassic "sea dragon"—largest Ichthyosaur on record—(re)discovered in museum collections https://t.co/SMAiPwImpk pic.twitter.com/CfKtEuzAZ0

— CA AcademyOfSciences (@calacademy) August 28, 2017

Скелетът на женското влечуго, който е бил повторно изследван, е бил с дължина от 3,5 метра. Той е на приблизително 200 млн. години, като времето, в който са живеели ихтиозаврите, съвпада с началото на периода Юра.

Според изследователите откритият ембрион е третият случай в историята на открито малко в утробата на женски ихтиозавър. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.