Това заяви премиерът Бойко Борисов

След скандала „Кумгейт” в Хасково, управляващите "ще разчистят" редиците си от роднински назначения. Това обеща премиерът Бойко Борисов на пресконференция в резиденция „Евксиноград”.

Борисов разказа, че съпругата на финансовият министър Владислав Горанов работила в министерството преди него, но когато той започнал работа там, я уволнил, за да няма конфликт на интереси.

Същото премиерът посъветва да направи и депутата от ГЕРБ Александър Ненков, чиято съпруга работи в държавното дружество „Булгартрансгаз”.

Борисов разказа и какво се е случило, когато сестра му е поискала да стане шеф на една общинска болница. „Тя до ден днешен кълне Петър Москов, че е виновен, но всъщност истинският виновник съм аз. Аз ги помолих да не я слагат”, обясни той.

Премиерът обясни, че е водил разговор за работа и с дъщеря си. „Стои момичето, плаче и казва: „Не мога”. Ако я пратя в частна фирма, заминава фирмата, ако я пратя на държавна работа, това ще бъде „гейт”, заяви той. 

Борисов поиска кметът на Хасково да си подаде оставка. „Моралното е кметът на Хасково да си подаде оставката”, заяви премиерът Бойко Борисов. Преди седмица ГЕРБ оттегли доверието си от кмета на Хасково Добри Беливанов. Той обаче заяви, че няма намерение да подава оставка. 

В НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ: Скандалът "Хасково" разтресе и парламента

Заради скандала с роднинските назначения в Хасково, оставка обаче подаде депутатът от ГЕРБ Делян Добрев. Борисов определи оставката като "един достоен акт"

„Той ми каза, че ако парламентът не приеме оставката му, той отново ще я подаде”, съобщи премиерът и лидер на ГЕРБ. 

По отношение на отношенията си с държавния глава Румен Радев, премиерът заяви: "Моето разбиране към президента Румен Радев е, че трябва да работим в мир и синхрон, ако той избере друго, ще се защитаваме". 

Цялата пресконференция гледайте тук: 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.