Тя бе отличена в категория "Журналист" за свой репортаж

Репортерът на NOVA Василена Гръбчева получи награда за принос в развитието на приемната грижа "Спасители на детството". Отличието на Националната асоциация за приемна грижа ѝ бе присъдено в категория “Журналист” за неин репортаж, посветен на професията “Приемен родител”.

"Тази награда е много важна за мен, но не защото аз я печеля, а защото разказахме една истинска история на Цвети Радулова – това е жената, която снимахме заедно с оператора Димитър Василев. Тя е истинския спасител на детството. Тя е човекът, който учи децата, лишени от любов, да обичат”, споделя Василена.

Василена озаглавява своя репортаж “Професия “Родител по любов”, защото не веднъж са представяни разкази за професията “приемен родител”, която се е превърнала в успешен бизнес в най-бедните краища на България. Бизнес, при който обаче невинаги има време за любов, а Цвети е пример за истински родител от сърце.

Още от малка Цветелина Радулова мечтае да бъде родител. На 21 години става самотна майка, ражда се дъщеря й Таня. Но мечтата да има много деца, остава. Преди 4 години подава документи за приемен родител. И се сблъсква с огромната документация и лошата представа на обществото за приемните деца и техните приемни родители. Благодарение на първата й приемна дъщеря Цветелина разбира, че е болна от рак. Именно затова казва, че децата са спасили живота й.

Наградата на Василена Гръбчева е поредното отличие за екипа на NOVA и признание за професионализма и способността на репортерите на Новините на NOVA да отразяват обективно и достоверно най-наболелите обществено значими проблеми, да търсят възможните решения чрез въздействащи репортажи.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.