Историческите преговори може да се състоят по план, обяви американският президент

Обрат за срещата между Доналд Тръмп и Ким Чен-ун. Историческите преговори може да се състоят по план, обяви американският президент, ден след като каза, че срещата се отменя.

Северна Корея: Готови сме да преговаряме със САЩ по всяко време

Причина за промяната били "много продуктивни разговори със Северна Корея". В Тwitter Доналд Тръмп написа, че ако среща има, тя ще е на 12 юни в Сингапур, както беше предвидено, но можела да продължи и повече от един ден.

We are having very productive talks with North Korea about reinstating the Summit which, if it does happen, will likely remain in Singapore on the same date, June 12th., and, if necessary, will be extended beyond that date.

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) May 26, 2018

Тръмп отмени срещата с Ким Чен-ун

Основна тема на разговорите би трябвало да е спирането на разработването на ядрени оръжия от Пхенян. Проблем бяха изказвания на американски политици от управляващата партия, които сравниха Северна Корея с Либия.

Северна Корея разруши ядрения си полигон

Засега не е ясно какво са готови да предложат американците в замяна, ако Северна Корея се съгласи да спре ядрената си програма.

Тръмп се опитва да успокои Северна Корея

„Ще видим какво ще стане. Разговаряме с тях и в момента. 12 юни остава като вариант. Те искат срещата да се състои”, заяви Тръмп.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.