Машината е кацнала в базата Андрюс

Самолет, в който е била първата дама на САЩ Мелания Тръмп, беше принуден да се върне, след като в кабината се появи дим, съобщиха журналисти, които са били на борда, предаде БГНЕС.

Plane carrying first lady Melania Trump turns around after "burning" smell reported on board. The smell was reportedly coming from “a malfunctioning comms unit” on board. https://t.co/049cwibYhn pic.twitter.com/wDzDmW6vYG

— ABC News (@ABC) October 17, 2018

Мелания Тръмп е била на път от Вашингтон до Филаделфия, когато се появява "незначителен механичен проблем", според нейната говорителка Стефани Гришъм.

"Всичко е наред и всички са в безопасност", каза Гришъм в изявление.

Самолетът се върна в базата Андрюс, съоръжение на военновъздушни сили, използвано от Белия дом и намиращо се край Вашингтон.

Си Ен Ен и други американски медии съобщиха, че репортерите на борда на самолета са забелязали дим в каютата и им било казано да държат мокри кърпички над лицата си, ако положението се влоши.

Димът се разсейва и самолетът се върнал без други изненади.

Тръмп щеше да посети болница във Филаделфия, специализирана за лечението на майки с нарушения поради употребата на опиоди и бебета, родени със зависимости от наркотиците, на които са били изложени, докато са били в утробата.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.