Официалната част от събитията започва със спектакъл, съчетаващ музика, светлини и танц

Пловдив е във фокуса на вниманието. Градът официално става европейска столица на културата. Официалната част от събитията започва в събота в 19 часа. Организаторите обещаха невероятен спектакъл, който съчетава музика, светлини и танц под мотото „Ние сме всички цветове”. Пловдив е първият български град, който е избран за „Европейска столица на културата“. Тържествата по откриването се провеждат от 11 до 13 януари. 

СНИМКИ ОТ ПОДГОТОВКАТА НА ПЛОВДИВ ЗА ГОЛЯМОТО СЪБИТИЕ ВИЖТЕ ТУК

На откритата многоетажна сцена ще се качат близо 1 500 участници. Организаторите очакват да дойдат 50 хил. души, за да видят спектакъла. Стотици прожектори и огромни екрани ще представят специалното светлинно шоу. Монтираната сцена ще осигури видимост до 360 градуса. Върху конструкцията са монтирани над 350 прожектора и 10 LED екрана.

СТОЛИЦА НА КУЛТУРАТА: Ще се отрази ли събитието върху имиджа на Пловдив?

Входът е свободен. Сцената има 6 нива, но мерките за сигурност налагат да бъдат използвани само 5 от тях. А когато се качат участниците в спектакъла, уникалното съоръжение в сърцето на Пловдив ще тежи 200 тона. 

СНИМКИ НА СЦЕНАТА ВИЖТЕ ТУК

На много места в града ще има съпътстващи събития, заведенията и ресторантите в централна градска част ще работят до късно.

Снимка: БГНЕС