Оставят броени часове до откриването

След броени часове Пловдив става официално Европейска столица на културата за 2019 г. Очаква се събитието да се отрази положително на имиджа на града.

ОБРАТНО БРОЕНЕ: Готов ли е Пловдив за Европейска столица на културата?

„Градът е блокиран. Това е част от негативните ефекти, но все пак мисля, че пловдивчани осъзнават колко е важно събитието. Пловдив расте доста бързо, икономически и индустриално. Трафикът в града стана по-тежък”, каза в ефира на „Плюс-Минус. Коментарът след новините бизнес консултантът Георги Стоев. Той допълни, че програмата на церемонията по откриването ще бъде изключително богата и разнообразна. По думите му, след като Пловдив получи титлата, се очаква градът да развие още повече туризма си. Според него българските градове все повече ще се борят за популярност сред останалите.

Европейска столица на културата: Как Пловдив се готви за домакинството?

„Много хора както българи, така и чужденци избират да работят и да живеят в Пловдив. В града живеят основно млади хора. Успешни ще бъдат тези градове, които имат ясен таргет по въпроса какви хора искат да имигрират в техния град”, допълни Георги Стоев. По думите му, е възможно събитието да се отрази на цялото икономическо развитие на България.

Повече по темата гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.