Северна Нигерия дълго време страда от насилие от страна на ислямистки бунтовници, свързани с Боко Харам и ИДИЛ

Британски добровлец и нигериец бяха убити, след като бяха отвлечени заедно с още 3-ма други при нападение над станция за отдих в Нигерия. Това съобщи Fox News.

Властите от кралството съобщиха в неделя, че 29-годишната Фей Мууни е била простреляна, когато въоръжен мъж е нападнал почивния комплекс Kajuru Castle в провинция Кадуна, северната част на Централна Нигерия.

Ислямисти убиха четирима души в Сомалия (ВИДЕО)

Мууни е работила като комуникационен специалист за доброволческата група „Корпус на милостта” и е била един от 12-те туристи пътуващи до Кадна от Лагос, по думите на говорителят на Кадунската полиция, Якубу Сабо. Убитата, която е живяла в Нигерия почти 2 години, е била на парти преди трагичния инцидент.

„Фей беше отдаден комуникационнен специалист, който работи с „Корпуса на милостта” почти 2 години, като посвети времето си, за да донесе промяна в Нигерия. Тя поддържаше нашите екипи и общностти, с които работим, за да разкаже техните истории, оставили отпечатък”, казаха от групата.

It is with great sorrow that we share heartbreaking news; this weekend Faye Mooney, our communication specialist in Nigeria, was killed in an attack in Kaduna State, Nigeria. Our entire organization is grieving with her family during this difficult time. https://t.co/WmeKqMpY18

— Mercy Corps (@mercycorps) 21 април 2019 г.

Престъпления срещу човечеството в Конго

Сабо каза на полицията, че са били отвлечени още 3-ма души, но не съобщи подробностти около тяхната националност. Служителите на реда не са заявили името на другия загинал. Тепърва се идентифицират и похитителите.

Северна Нигерия дълго време страда от насилие от страна на ислямистки бунтовници, свързани с Боко Харам и ИДИЛ, в допълнение към сблъсъците между фермери и овчари, при които са загинали стотици.

Християните в Мароко искат повече религиозна свобода

По-рано този месец  американски турист и нейният сафари-водач бяха отвлечени в Уганда, в Националния парк „Кралица Елизабет”. По-късно бяха открити живи в Конго, където похитителите им ги бяха отвели. Те искаха 500 000 долара откуп, който властите в Уганда твърдят, че е не бил платен, но туроператорът е казал, че парите са били платени , за да се подсигури освобождаването на американската гражданка.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.