32-годишният Пол Краудър ще трябва да плати и обезщетение

Мъжът, който лисна млечен шейк върху водача на британската Партия на Brexit Найджъл Фараж,  беше осъден на 150 часа общественополезен труд, а също да плати на политика разходите за химическо чистене на пострадалия костюм, съобщава БТА.

Заляха британския политик Найджъл Фараж с млечен шейк (ВИДЕО)

32-годишният Пол Краудър ще трябва да плати общо 350 лири (391 евро) като обезщетение, тъй като микрофонът, който държал Фараж в онзи момент, се повредил.

Нападението с шейка стана на 20 май, в разгара на кампанията за европейските избори. Краудър лиснал съдържанието на пластмасова часа с шейк върху Фараж, докато политикът вървял в центъра на град Нюкасъл, придружен от екипа си. Снимката на побеснелия Фараж, от който се стича мляко, с изпоцапан костюм, се появи на първа страница във всички вестници, а видеото стана хит в социалните мрежи. "Не знаех, че Найджъл Фараж е в града. Помислих си, че това е единственият ми шанс. Жлъчта и расизмът, които той бълва в тази страна, причиняват много повече вреди, отколкото един млечен шейк в лицето", каза Краудър при разпита.

Nigel Farage 'milkshake thrower' Paul Crowther arrives at court pic.twitter.com/TRoQSEql9l

— The Sun (@TheSun) June 18, 2019

В Twitter Фараж хвърли вината за нападението върху противниците на Brexit, които според него толкова се били радикализирали, че било невъзможно да се води нормална кампания.

Nigel Farage milkshake attack: Newcastle man admits assault https://t.co/NqckHejnQ9

— BBC News (UK) (@BBCNews) June 18, 2019

Партия на Berxit на Фараж излезе начело на европейските избори на 23 май с 31,6 процента от гласовете, докато консерваторите на министър-председателката Тереза Мей останаха пети с едва 9 процента.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook