Трябва да се вслушаме в гласа на българския гражданин, каза Чуколов

Трябва да се съобразим с 2,5 млн. български граждани, които искат да бъде намалена субсидията на 1 лев за глас. Поискаха го, получиха го. ГЕРБ бяха инициатори на това да влезе в НС, а ние от „Атака” от самото начало заявихме, че ще подкрепим. Това каза заместник-председателят на ПГ на „Атака” Десислав Чуколов в ефира на „Плюс-Минус. Коментарът след новините”.

Парламентът свали държавната субсидия за партиите на 1 лев за глас (ОБЗОР)

„Все пак трябва да се вслушаме в гласа на българския гражданин. Не трябва да недоволстваме от това. Българските партии и политици така трябва да работим, така че българският избирател да каже колко да е субсидията, ако почувства, че трябва да се вдигне,  но това е оценката, която българският избирател даде на партиите. Трябва да се съобразим с това”, добави той.

Чуколов обясни, че „Атака” е имала три избора без партийна субсидия. „Когато има идеи - те са по-силни”, добави той. Депутатът заяви, че с парите от субсидията „Атака” е подпомогнала много хора в тежко социално положение. „Сега обаче, ако има такива призиви към нас, просто няма да можем да откликнем”, каза той.

МФ изчисли колко надвзети субсидии ще връщат партиите

Депутат обясни, че ЦИК трябва да урегулира по какъв начин да се харчи субсидията и да се направи така, че от по-голямо значение да са идеите на партията, а не средствата.

Десислав Чуколов обяви, че от "Атака" ще инициират започването на дебат за рестрикции при аборти без причина. 

Във връзка с отношенията в малката коалиция, Чуколов коментира, че е необходимо да се преразгледа  управленската програма между „Обединени патриоти” и ГЕРБ.

„Въпрос на принципи е. Вижте в ГЕРБ – Цветанов, вижте в БСП днес за Станишев, то в партиите има някакви недоразумения, какво остава за една коалиция. Трябва да се следват принципите. Трябва да се направи инвентаризация  на управленската програма, която изпълняваме с ГЕРБ за това какво е свършено досега и къде трябва да се набляга”.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.