Димитров играе заедно с Александър Лазаров срещу бившия №1 в света при дуетите Джейми Мъри и Джо Солсбъри

Тандемът на България между Григор Димитров и Александър Лазаров триумфира в титанична битка на двойки за ATP Cup. В последния мач за деня в Сидни българите сразиха Великобритания, след като трябваше да печелят шампионски тайбрек. Първият сет бе за сметката на българите след спечелен тайбрек – 7:6, но вторият сет бе взет от поданиците на Кралицита след 6:7, за да видим тайбрека при двойките.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

В хода на него Великобритания бе непрестанно с превес над нашите, но прекалено добър тенис в края на частта, както и индивидуалната класа на Гришо при 8:7 донесе успеха на българите. Невероятно впечатление направи играта на Лазаров, който се раздаваше по повече от отличен начин в хода на първите часове на 4-и януари в Сидни, докато опитът и изяществото от Гришо спомогнаха за втори триумф на българите през деня срещу островитяните. Именно Гришо победи Дан Еванс, а по-рано Камерън Нури победи Димитър Кузманов, за да се стигне до мача на двойките.

"Най-хубавото е, че отборът ми победи. В момента се чувствам смирен, защото това е началото на сезона, а Даниел е страхотен състезател, винаги сме водили здрави битки. Благодарен съм, че съм тук. Благодаря на всички, които дойдоха да ни гледат в този късен час", каза Гришо.

Снимки от победата на Григор над Еванс - ВИЖТЕ ТУК

Димитров играе заедно с Александър Лазаров срещу бившия №1 в света при дуетите Джейми Мъри и Джо Солсбъри. Първоначално Гришо беше обявил, че Адриан Андреев ще бъде партньор на Лазаров.

Absolutely INCREDIBLE from 🇧🇬 #TeamBulgaria!@GrigorDimitrov & Alex Lazarov come from two match points down to defeat Murray/Salisbury 7-6(5) 6-7(2) {11-9} to complete a stunning victory at the #ATPCup!#GBRBUL | #Sydney pic.twitter.com/6MRmIIhBGA

— ATPCup (@ATPCup) January 3, 2020

Григор Димитров постигна първа победа за отбора на България срещу Даниел Евънс от Великобритания от група "С" на АТП къп. По-рано през деня Великобритания поведе с 1:0, след като Камерън Нори сломи съпротивата на Димитър Кузманов с 2:6, 6:3, 2:6, а впоследствие първата ни ракета обърна Даниел Евънс с 2:6, 6:3, 2:6.

Важно е да се отбележи, че Джейми Мъри е един от най-добрите и постоянни играчи на двойки в последните години на тура.

#ForTheLoveOfCountry 🇧🇬 #TeamBulgaria | #ATPCup pic.twitter.com/eAduFHd1ZV

— ATPCup (@ATPCup) January 3, 2020

Шампионски тайбрек:

Григор бе атакуван от Салсбъри в средата на корта, но най-добрият ни тенисист отстоя с удари към бекхенда и даде превес на родния тандем. Минипробивът бе върнат моментално, след като именно Салсбъри поправи грешката си. Алекс Лазаров сервира добре, но британците реагираха страхотно, а сложен бекхенд на Лазаров отлетя аут. Последва двойна грешка от Димитров и британците се откъснаха с 4:2. Бърза размяна направи резултата 5:3, а Солсбъри сбърка на мрежата, като това не се беше случвало от много време и връщане на минипробива. Изпълнение от форхенд на Лазаров бе грешно и отново британците поведоха с две точки, а Солсбъри с мъдър удар над глава прати топката между двамата родни представители и резултатът бе 7:4. Лазаров запази българските шансове, след като удари топката с рамката от края на корта и тя падна в самия край на основната линия - 7:5 за Великобритания. Опитът на Джейми Мъри си оказа влияние, след като с ретур от мрежата нацели Алекс Лазаров, който бе хванат неподготвен - 8:5. Джейми Мъри отново можеше да донесе нов минипробив за британците, но топката му спря точно край страничната линия - 8:6, а Григор свърши това, което трябваше и намали пасива - 8:7.

Алекс Лазаров представи феноменален тенис, след като върна всеки един удар на британците, но първият такъв на Григор бе в мрежата и британците имат два мачбола - 9:7. Григор се реваншира брилянтно с ретур-уинър по правата, разтягайки се максимално и специалната класа удари британците. И двата мачбола бяха отразени от българите, а мощен смач на Лазаров от мрежата матира британците. Алекс Лазаров с превъзходно воле по правата даде превес на българите - 10:9. Джо Салсбъри доставя начален удар, но Алекс Лазаров сложи точка на спора с фамозен удар по правата.

Grigor... That was special 😍 🇧🇬 @GrigorDimitrov | #GBRBUL | #ATPCup pic.twitter.com/HIdokdsH7X

— ATPCup (@ATPCup) January 3, 2020

It might be nearing 2am AEDT in #Sydney but @GrigorDimitrov's reactions are still razor sharp 💥#ATPCup pic.twitter.com/tqp8SGCYur

— ATPCup (@ATPCup) January 3, 2020