Улично творчество завладя улиците на Лос Анджелис

В продължение на дълги години Коби Брайънт е бил голям дразнител за много отбори, но митичното съперничество между "Лос Анджелис Лейкърс" и "Бостън Селтикс" ще остане завинаги.

ЛеБрон с емоционален пост към Коби (СНИМКА)

Трагичната новина обиколи света за минути. Медиите във Франция, Германия, Русия, Аржентина или Съединените щати забравиха за политика, икономика и световните конфликти. Ликът на Коби Брайънт беше навсякъде, често прегърнал дъщеря си, с която загинаха.

Империята на голямата легенда: Колко богат бе Коби Брайънт?

Буквално хиляди световни знаменитости отдадоха почит на великия атлет, но впечатление направиха изявленията на два отбора, известни като най-големите противници на "Езерняците", а именно "Бостън Селтикс" и "Сакраменто Кингс".

“Коби бе един от най-великите таланти и състезатели, играли баскетбол, а любовтам у към спорта вдъхнови безброй фенове и хора по целия свят. Феновете ни бяха късметлии и имаха възможността да гледат как допринася за множествено запомнящи се части от съперничеството между "Селтикс" и "Лейкърс", което той ценеше дълбоко”, написаха от "Селтикс".

There are no words that can convey the heartbreak the entire Celtics organization feels in the wake of the terrible loss of Kobe Bryant and his daughter, Gianna. (1/4) pic.twitter.com/p08oBqAxLk

— Boston Celtics (@celtics) January 26, 2020

“Днес светът скърби за загубата на една легенда. Унищожени и натъжени сме от новината за трагичната смърт на Коби Брайънт и дъщеря му Джиана. Той бе един от най-великите играчи в историята. Вдъхнови поколения на и извън терена. Винаги ще помним взаимното уважение, което Коби и Сакраменто споделяха”, написаха от Кингс, които имаха вражда с Лейкърс и Брайънт на регионално ниво в Калифорния. 

pic.twitter.com/yo89DxmI8C

— Sacramento Kings (@SacramentoKings) January 26, 2020

Междувременно, няколко часа след новината за смъртта на Коби, американските улици бяха осеяни с улично творчество изобразяващо Коби Брайънт и неговата дъщеря Джиджи.

Док Ривърс е светило в баскетбола. Понастоящем той е треньор на "Лон Анджелис Клипърс", но от 2004-а до 2013-а година заема мястото на треньор на "Бостън Селтикс". През този период той не веднъж е бил побеждаван от Коби. В трогателно интервю за "NBA TV", Ривърс изказва своето възхищение към легендата Брайънт и е непримирим в болката си.

 

ВСИЧКО ПО ТЕМАТА ЧЕТЕТЕ ТУК