Гост на комплекса е заразен с коронавирус

Поставиха под карантина хотел в Тенерифе. Гост на комплекса - италиански лекар, е показал положителен резултат за коронавирус, пише The Sun.

Сред гостите на хотела е и българско семейство, научи NOVA. От външно министерство потвърдиха информацията.

ВИЖТЕ СНИМКИ ТУК

"Завеждащият консулската ни служба в Мадрид е в контакт с тричленно българско семейство, което се намира в хотела, и е готов да им окаже пълно съдействие при необходимост. Към момента няма данни за други български граждани в хотела. Испанските власти все още не са разпространили официална информация за националността на гостите на хотела. Хотелът е поставен под полицейско наблюдение и е затворен към момента заради съмнения за наличие на коронавирус на един от гостите - италианец. Очаква се утре да станат ясни резултатите от втория му тест и тогава испанските здравни власти ще решат какви мерки да предприемат, включително дали да поставят хотела под карантина", съобщават от МВнР.

Заразеният гост е от региона Ломбардия, където италианските власти се борят с огнище на новия вирус. Мъжът е отседнал в хотела за 7 дни заедно със съпругата си. Болният е потърсил лекарска помощ в понеделник следобед, след като се почувствал зле.

Italian doctor staying at Tenerife hotel tested positive for coronavirus ➡️ hundreds of guests on lock down https://t.co/XvhEUu1fXa

— BBC News (World) (@BBCWorld) February 25, 2020

Трима души са приети в болница в Пловдив след престой в Италия

Около 1000 души са инструктирани да не напускат стаите си, научи NOVA. Четиризвездният хотел е изключително популярен сред британските туристи по това време на годината. Хотелът е обграден от полицаи, които следят за това никой да не напуска сградата.

'Nearly 1,000 guests on lockdown in Tenerife hotel' after Italian holidaymaker tests positive for coronavirushttps://t.co/XUPNcqqc4v pic.twitter.com/NkDGExzFZu

— ITV News (@itvnews) February 25, 2020

Борсовите индекси отчетоха сериозни загуби заради коронавируса

„Дадоха ни лист хартия под вратата, на които ни обясниха какво се случва. Нямаме друга информация”, разказа един от гостите в хотела. На гостуващите е раздадена храна и вода.

Tenerife hotel in lockdown as tourist coronavirus case confirmedhttps://t.co/m2gH9M1Vps

— Manchester News MEN (@MENnewsdesk) February 25, 2020

Какво предприемат властите у нас срещу разпространението на коронавируса?