Общо 350 нелегални сгради ще бъдат премахнати

Акция в ромския квартал на Пловдив. Багери и полиция нахлуха в „Столипиново“. Причината- нова мащабна акция по събаряне на незаконни постройки. Общо 350 нелегални сгради ще бъдат премахнати.

Незаконните постройки бяха съборени пред очите на собствениците им. Багерът се насочи първо към павилиона на Метин. Мъжът, който твърди, че от незаконния търговски обект е издържал 8-те си деца и внуци, сам пристъпи към разрушаването на постройката преди багерът да срине сградата до основи.

Сред съборените постройки, се оказа и дърводелския цех на Митко. Предупреден е за акцията преди седмица, но допоследно се надявал, че ще му се размине.

Разбиха незаконна фабрика за цигари в „Столипиново” (СНИМКИ)

"Без пенсия съм, с два удара на сърцето и съм на улицата. Тук изкарвах по някои лев. Не ми дадоха възможност да ги узаконя. Нямам наем, но си плащам данъците и тока", каза още Митко.

17 са постройките, определени за бутане днес, три от тях собствениците разрушиха сами.

"Това са предимно павилиони, търговски обекти, стъкларница. Сред тези сгради и има и жилищни, но първо ще трябва да им осигурим общинско жилище и след това да ги съборим. Така тук не може да продължава, трябва да се премахне", каза още зам.-кметът на район "Източен" -  Пловдив Атанас Кунчев.

327 незаконни посторйки трябва да бъдат съборени до края на годината. Част от тях са жилищни, като тези къщи. Те също попадат в списъка за бутане.