Испания е една от най-засегнатите страни - 56 188 регистрирани инфекции

Домашният стадион на Реал Мадрид "Сантяго Бернабеу" ще бъде използван като склад за медикаменти и други продукти от първа необходимост, които ще бъдат дарени от спортни компании и организации по време на епидемията от коронавирус. Това съобщи сайтът на испанския гранд.

Швейцария ще събира данни за придвижването на гражданите

В съобщението се казва, че испанските държавни здравни организации ще разпределят даренията.

Реал Мадрид също така ще предостави на спортните организации да окажат финансова помощ на испанското Министерство на здравеопазването.

El @RealMadrid y el @deportegob impulsan un gran centro de aprovisionamiento de material sanitario en el Santiago Bernabéu.#EsteVirusLoParamosUnidos | #YoMeQuedoEnCasahttps://t.co/7cKRQOKTEI

— Real Madrid C.F.⚽ (@realmadrid) March 26, 2020

Вирусът COVID-19 бе открит в края на миналата година в Ухан (Китай). По последни данни от коронавируса са починали повече от 21 000 човека. Излекувани са над 114 000. Испания е една от най-засегнатите страни - 56 188 регистрирани инфекции. 

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП