Това съобщи служител на министерството на здравеопазването

Швейцария поиска от контролирания от държавата телекомуникационен оператор „Суиском“ данни от мобилните телефони, за да реши дали мерките за ограничаване на хората и забавяне на разпространението работят. Това съобщи днес служител на министерството на здравеопазването, цитиран от Ройтерс.

Коронавирус – 6 симптома, които не бива да игнорирате

„Искаме да знаем дали тези мерки влияят на мобилността на хората“, заяви Даниел Кох, шеф на отдела по инфекциозни заболявания във федералната здравна агенция, който се опита да успокои притесненията, че правителството ще навлезе в личния живот на гражданите.

Кох посочи, че данните от „Суиском“ ще бъдат за 24 часа назад и ще дадат ретроспективна картина за придвижването на хората: „Това няма нищо общо с данни в реално време или следене, става дума да се види движението на хора и то само на публични места“. 

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП

  1. Получавайте безплатно най-важното от деня в пощата си