Премиерът Бойко Борисов инспектира завършения маршрут

След седем години строителство, обходният път на Габрово, водещ към бъдещия тунел под Шипка, е готов. Днес премиерът Бойко Борисов инспектира завършения маршрут.

„Днес пускаме обхода на Габрово. С това лишаваме габровци от по-мръсен въздух, лишаваме ги от шум, лишаваме и трафика от с около 20-30-минутно забавяне, което се получава при преминаване през града. На времето, понеже заварих магистрала „Марица”, точно пред Свиленград 3 километра и половина бяха разминали платната от двете страни, като са ги строили. А тук – виждате моста – право в тунела”, коментира Борисов.

Премиерът Бойко Борисов поиска смени в КЕВР заради цените на парното (ВИДЕО)

Запитан дали има положителни тенденции за бюджета, след като отпадат много от мерките, свързани с коронавируса, той отговори: „Те не отпадат. Просто разчитаме повече на разбирането на хората и на това, че свикнахме вече 100 дни да живеем с този вирус. Като запазим дистанцията, дезинфекцията и вниманието си, икономиката също ще влезе в ритъм”, посочи още той.

Общата дължина на обходния път на Габрово е около 23 километра. Очаква се до месец да стартират тръжните процедури за избиране на изпълнител на последния етап на последните тунелни съоръжения, които трябва да свържат Северна с Южна България през обходния маршрут на Габрово.

За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.