В началото кината ще прожектират само стари филми

Най-голямата верига кина в САЩ, AMC Theatres, ще отвори по-голямата част от киносалоните си на 15 юли. Това съобщи сайтът на компанията, пишат DarikNews.bg.

Раздаването на „Оскарите” през 2021 г. се отлага с два месеца „Щастливи сме да ви предоставим възможността заедно да отпразнуваме 100-годишнината на AMC“, се казва в изявление на ръководството на киноверигата, основана през 1920 г.

AMC will reopen most of its domestic locations on July 15 and expects every major city to allow audiences back in the cinema in time for premiere of “Mulan” on July 24 https://t.co/EH3VK19Hmk

— Bloomberg (@business) June 19, 2020

Според Блумбърг, 450 кина в цялата страна ще започнат да работят, след като бяха затворени в средата на март поради санитарни ограничения, наложени от властите на фона на пандемията от новия коронавирус. Останалите 200 кина ще възобновят работата си през следващите месеци.

КИНО НА ПАУЗА: Докога снимачните площадки ще останат празни?

В началото кината ще прожектират само стари филми, като постепенно ще върнат работата в обичайния график през следващите 10 дни. Очаква се на 24 юли в кината на AMC да се проведат премиерните прожекции на филма, режисиран от Ники Каро „Мулан“ (Mulan, 2020), продуциран от „The Walt Disney Company“.

22 years ago today, Disney's "Mulan" premiered everywhere. pic.twitter.com/U5Hn8aGL0v

— Disney Princess Facts (@DPrincess_Facts) June 19, 2020

В залите, според съобщение на сайта на AMC Theatres, ще се прилагат ограничения за намаляване на вероятността от разпространение на инфекцията. Така броят на местата ще бъде намален с около 30%, почивките между прожекциите ще се увеличат, дезинфекция ще се извършва няколко пъти на ден в залите и другите обществени пространства.

Напръскаха с черна боя звездата на Тръмп на Алеята на славата (СНИМКИ) Кафенетата по кината ще намалят менюто, оставяйки само пуканки и безалкохолни напитки. Всички служители ще трябва да носят маски за лице.

За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.