Очаква се планът да бъде обявен в сряда

В сряда се очаква в Кипър да бъде обявен план за постепенно облекчаване на строгите ограничения с цел ограничаване на разпространението на коронавируса, съобщава в електронното си издание кипърският вестник "Филелефтерос". Вчера се е провела среща на експертната група с президента на страната Никос Анастасиадис.

Според информация на вестника експертите са предложили следните мерки:

продължаване на ограниченията за придвижването и необходимостта гражданите да заявят причината за излизането си с есемес до два пъти дневно. Според информацията е възможно броят на разрешените излизания да бъде увеличен на три. запазване на забраната за събирания по домовете. запазване на комендантския час след 21 часа вечерта. отваряне на търговията на дребно (без хипермаркетите и търговските центрове), на фризьорските и козметичните салони и на фитнесите. облекчения по отношение на работата на школите за частни уроци, които ще могат да работят с един ученик на един преподавател. възобновяване на извънкласните и спортните занимания и на индивидуалните и колективните спортове при определен брой на участниците. 

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО Е.